2011. január 1., szombat

Dierks Bentley - Up On The Ridge

Egyik örök kedvencem Dierks Bentley, akiről itt Magyarországon nem sokat hallani, bezzeg az USA-ban. hajjajj...
Dierks a modern country zene egyik nagy alakja. Minőségi zenét hoz a publikum elé, legtöbbször a country-t ötvözi a rockkal. Hát nem szól rosszul. Azonban nemrég megjelent albuma, az "Up On The Ridge" elüt kicsit az eddig megszokott stílustól. Ahogy feltettem a lejátszóra rögtön érződött, hogy ez most valami új. És valóban! A 2010-es friss albumból határozottan eltűntek az eddigi rock betétek, helyettük viszont hihetetlenül igényesen megtervezett, és kivitelezett lágyabb stílusú hangszerelés kapott helyet. Az egész albumból valamiféle letisztultság, harmónia és összecsengés érződik. Semmi elkapkodott túlzás, vagy meggondolatlan zenei lépés. Remekül megtervezett "trekk"-ek szólnak a lemezen.
 Nem feltétlenül kell elgondolkozni egy-egy számon, de ha nagyon szugerálni akarjuk, akkor sok képet festhetünk a zene mögé. Egyelőre még én is dolgozom az analízisen.

Számomra a legnagyszerűbb húzása ennek az albumnak a hangszerelés és a zenei dinamika. Rengeteg hangszer szerepet kap, azonban nagyon finoman bánnak velük a művészek. Éppen hogy csak megszólalnak a számok alatt. Finoman, lágyan, kulturáltan szól.  És a sok kis aprócska hangi világból áll össze ez a country-t kevésbbé szerető zenei fülek számára is tökéletesen jól emészthető remek kis album.

Egy kis ízelítő:


Ha kedvet kaptál az albumhoz szólj rám!

1 megjegyzés: