2010. február 4., csütörtök

Fireproof - A tűzálló /egy film az igazi szeretetről/


Meddig mennél el, hogy megmentsd látszólag már reménytelen házasságodat? Mit tennél, hogy hű maradj az oltáron tett ígéretedhez?
Catherine és Caleb kapcsolata már régóta nem az igazi. Folytonos viták, veszekedések, egyet nem értések, szeretetlenségek gyengítik az egykor oly boldognak és reményteljesnek ígérkező életet. Ha ez így megy tovább elkerülhetetlen lesz a válás. Egy nap azonban a tűzóltóként dolgozó Caleb édesapja egy saját kézzel írt könyvet ad fiának. Azt állítja ez a könyv mentette meg az ő házasságukat is akkor, amikor el akarták hagyni egymást. Ebben a "naplóban" 40 napra való szeretetlépés van leírva, melyek a tudatos és nem az érzelmeken alapuló szeretetet közvetítik a másik felé. A dolog nem könnyű, főleg akkor, ha a másikat mindez hidegen hagyja nap, mint nap.
Negyven nap tudatos szeretet... Caleb sokszor már képes lenne mindent feladni, de valami mindig újra és újra reményt ad neki. De vajon sikerül-e megmentenie házasságát?

Fireproof-Trailer:


Kukkants bele a teljes filmbe! Érdemes!!

Tűzálló


7XJESUS | MySpace Video



Az amerikai filmeknél megszokott akciójeleneteket sem nélkülöző alkotás rendezője elmondta, hogy a Passió című filmhez hasonlóan a Fireproof is ökumenikus összefogással készült. „Mindannyian egyetértünk abban, hogy a házasságot, amely alapvető a család és a társadalom szempontjából, Isten alkotta, ezért tisztelni kell. A házasság Krisztusnak és az egyháznak képe, amelyért életét adta. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a világ leértékelje és folyamatosan támadja azt, ami Isten szemében szent. Nagy áldás volt, hogy együtt dolgozhattunk. A siker a közös munka gyümölcse. Imádkozunk azért, hogy Isten dicsőségét szolgálja, és megváltoztassa népünk gondolkodását."

„A film óriási visszhangot váltott ki. A moziban a vetítés végén sok pár könnyek közt öleli át egymást. A bemutató utáni napok óta több száz e-mailt kaptunk az ország minden részéből. A film hatására több pár elnapolta a válópert. Egy házaspár új jegygyűrűt vett, kifejezve, hogy megújítják Istennel és egymással kötött szövetségüket. Vannak, akik bocsánatot kértek és kiengesztelődtek egymással. Boldoggá tesz, hogy Isten működik, és megváltoztatja az emberek életét" – mondta Kendrick.

2 megjegyzés:

  1. Ez a film, nem mond hülyeséget, de kicsit a szádba rágja mint valami hülyegyereknek, szóval...
    szerintem csak egyszernézős max

    VálaszTörlés
  2. szajbaragos de... amirol szól az felemelo es megerint... legalabbis engem. nemsokszor de meg lehet nezni

    VálaszTörlés